Translate

dijous, 31 de març del 2016

Campanya 23 dies de llibre, de l'Observatori de la Lectura i del Llibre

L'Observatori de la Lectura i del Llibre, depenent de la Subdirecció General de Promoció del llibre, la Lectura i de les Lletres Espanyoles, del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, començarà l'1 d'abril, la campanya 23 dies "de llibre".
Segons ens conten: "1 de abril, arranca nuestra campaña 23 Días ‘de libro’ y nos gustaría contar con vuestra colaboración para difundirla.
Logo de la campaña 23 días de libro
Se trata de una iniciativa que tiene como objetivo remarcar la importancia de los libros y contribuir a la conmemoración del Día del Libro, que se celebra cada año el 23 de abril. La campaña, que podrá seguirse en Twitter con el hashtag #23díasdelibro, supone la puesta en marcha de diversas actividades. Entre las acciones que desarrollaremos del 1 al 23 de abril destaca el lanzamiento de un concurso en Twitter, del que os informaremos próximamente, así como la publicación de diversos contenidos especiales relacionados con el mundo del libro y la lectura.

Si bien es cierto que nuestro deseo sería que todos los días estuvieran dedicados al libro, nuestra intención es animar a que tenga un protagonismo especial, al menos durante esos 23 días ‘de libro’, y remarcar así lo fundamental de la lectura en nuestras vidas."







Més informació de la campanya



Presentació del Llibre "Teoria lul·liana de la comunicació", de Josep-Lluís Navarro Lluch, a la Casa de la Cultura

Ahir, dia 30 de març, a la Casa de la Cultura, va ser presentada l'obra Teoria lul·liana de la comunicació, de Josep-Lluís Navarro Lluch, catedràtic de valencià a l'IES Lluís Vives de València. L'autor revoluciona la clàssica teoria de la comunicació, i el seu esquema bàsic emissor-missatge-receptor, a través de les teories de Ramon Llull.
Així, a la coberta posterior de l'assaig, llegim: "En aquesta teoria lul·liana de la comunicació es fa una crítica global de la impostura anomenada "lingüística científica" (que l'autor identifica com a "llenguatgisme"), pels seus punts de vista reduccionistes i absurds. Com a alternativa es proposa un nou paradigma que rescate la saviesa antiga (i oriental) sobre el llenguatge i la integre amb les millors descobertes posteriors.

A partir del que diu Ramon Llull en el sisè sentit (1294), s'arriba a confegir una nova teoria sobre les llengües, Basada en la metàfora de la "molècula de la comunicació", d'una gran potència explicatica, didàctica i heurística. El llibre s'acompanya de diagrames que ajudaran la imaginació del lector a enlairar-se, a construir les seues pròpies concepcions (com diria llull) i a gaudir d'aquest viatge al·lucinant i il·luminador al més profund del llenguatge humà.

Aquest és el primer volum de la sèrie L'Edifici de les llengües, al llarg de la qual s'anirà completant el nou paradigma que Josep-Lluís Navarro planteja pèr a les ciències del llenguatge".
L'Agència de Lectura disposa del llibre.
Article sobre la presentació del llibre per la zona d'Alacant

dimarts, 29 de març del 2016

Deu novel·listes feministes, protagonistes femenines

1. “Jane Eyre”  de Charlotte Brontë


2. “Agnes Grey” de Anne Brontë,



3.  Catherine. “Cumbres Borrascosas” de Emily Brontë




4.  Tomasa, Reme y Elvira, Hortensia, Pepita. “La voz dormida” de Dulce Chacón,

5. “La señora Dalloway” de Virginia Woolf,



6.   “Beatriz y los cuerpos celestes” de Lucía Etxebarría,



7.  Mª de los Ángeles Fernández.  “La bella durmiente: Papeles de Pandora” de Rosario Ferré,

8. “La niña blanca y los pájaros sin pies” de Rosario Aguilar.


9.   Martina. “Los huevos arrefalfados” de Emilia Pardo Bazán,


10. Leonor. “Los empeños de una casa” de Sor Juana Inés de la Cruz, 


dimecres, 23 de març del 2016

Es confirma la vinguda del contacontes El Gran Jordiet

Tindrem el plaer de comptar per al dia 2 de març, el Dia Internacional del Llibre Infantil, a les 11,30 h., a la zona infantil de l'agència Ricardo Martínez, amb la presència del famós contacontes El Gran Jordiet.
Segons ens diu ell a la seua pàgina web. "Vaig nàixer el 8 de març de 1963 a Alberic, valència i fins als 38 anys em vaig dedicar a créixer. Després vaig obtindre el títol superior de educació infantil a l’institut Josep Ribera de Xàtiva, on vaig tenir uns excel·lents professors (i persones), pedagògicament contagiosos, que em contaminaren d’estímuls. Encara que sempre he preferit els indis als vaquers, ara tinc teories pròpies sobre el perquè cal ser així. Per acabar-ho d’apanyar, vaig fer les pràctiques a l’escola infantil Tulell d’Alzira, on quasi quasi m’obligaven a contar contes i m’ompliren el dipòsit de l’entusiasme.
Des d’aquell moment, i ja han passat alguns anys, he tingut el plaer de contar històries i contes a qualsevol lloc on se’m reclama.


Sèrie "los futbolísimos" a l'Agència Ricardo Martínez de Biar

Tenim ja la col·lecció Los futbolísimos (núm. 1 al 7), de l'autor, i director de cinema, Roberto Santiago, (ed. SM).



L’equip 7 del Soto Alto està format per: el núm. 1, Camuñas, el porter; la núm. 2, Angustias, lateral dret; la 3, Marylin, lateral esquerre; el 4, Tomeo, defensa central; el núm. 5, Toni, centrecampista; la que fa 6, Helena, màxima golejadora i, per fi, el núm. 7, Pakete, perquè no marca molts gols, en realitat anomenat Francisco, Paquito o Paco i que és, realment, el protagonista de la sèrie. A més del món del futbol, queda reflectida la vida a l’escola, l’amistat, la vivència del primer amor i... els misteris que viuran...

divendres, 18 de març del 2016

Novetats en valencià

Temps de gel, de Fred Vargas, pseudònim de l'escriptora francesa Fréderique Audoin-Rouzeau. Nova aventura de l'inspector Adamsberg. Una sèrie d'assassinats rituals, condueix l'inspector cap a una illa islandesa. Obra amb renimiscències de la mitologia nòrdica i de la Revolució Francesa.

També tenim la novel·la Jonàs, de l'autora alcoiana Isabel-Clara Simó, sobre els amors d'Àlex, un llatinista, i de Jonàs, un fotògraf: "neuròtic, culte, pedant i enormement sensible". Es crea una relació tràgica entre tots dos.

Segons l'autora, és el seu "testament literari": Isabel-Clara Simó: ‘Jonàs’ és el meu testament literari’


Més novetats

La Legión perdida de Santiago Posteguillo. Es tracta de la tercera novel·la de la trilogia Trajano. Després de la batalla de Carrhae, l'any 53 aC, perduda pels romans contra els part (perses), una legió és capturada pels parts i enviada cap a una destinació desconeguda -possiblement cap als confins orientals de l'imperi part. Cent cinquanta anys després, l'emperador Trajà ataca els parts amb l'ombra d'aquella legió perduda sobre el seu cap.

També ha entrat a l'agència la darrera novel·la de Julia Navarro, Historia de un canalla. sobre una persona que no té cap escrúpols de cap classe.


Sèrie After d'Anna Todd

L’agència ha adquirit la famosa sèrie de novel·les After –núm 0, 1, 2, 3, 4, en castellà- escrites per Anna Todd, sobre la vida, amor i vicissituds de la parella formada pels joves Tessa i Hardin.

dijous, 17 de març del 2016

Més pel·lícules a la Ricardo Martínez de Biar

El fons de l’Agència de Lectura s’ha enriquit amb l’entrada, a la col·lecció, de més de seixanta pel·lícules. Entre elles destaquen clàssics dels huitanta com Bitelchús, Regreso al futuro o Karate Kid. També hi ha de més actuals com Gran Torino, El ilusionista o Los pitufos. De gran interés, particularment, són pel·lícules documentals com Searching for Sugarman –la busca d’un esmunyedís músic i cantant, Rodríguez, duta a terme per dos admiradors, la crua The act of killing –sobre les matances de comunistes i xinesos a la Indonèsia dels anys 60- i, també, Camino a la escuela –sobre les dificultats de xiquets, de diferents parts del món, per poder rebre una formació adequada. Esperem que siguen del vostre gust i que gaudireu d’elles.
The act of killing

Camino a la escuela

dissabte, 12 de març del 2016

Expositor dedicat al Divendres de Dolors, de la Setmana Santa i de Pasqua

Hui encetem un altre expositor dedicat a la foguera del Divendres de Dolors, de la Setmana Santa i de Pasqua. Esperem que vos agrade!!!

dimecres, 9 de març del 2016

Expositors

Nadal 2015
El Rei Pàixaro
L'Agència de Lectura ofereix als lectors/ores una sèrie d'expositors temàtics que en renoven periòdicament. Els temes són variats: des de celebracions tradicionals de Biar, passant per fites culturals o efemèrides diverses, i arribant a temes com l'amor o la Novel·la Negra. Els expositors canviaran i s'anunciaran amb temps. Estem oberts a qualsevol tipus d'idea, d'aportació o de suggeriments interessants que ens òbriguen nous horitzons i enriquisquen els possibles temes a exposar.
Sant Valentí
Novel·la Negra





dimarts, 8 de març del 2016

Ens ha visitat la contacontes Emma López



La narradora Emma López ha presentat el seu espectacle Tos@s Iguales a la zona infantil de l'Agència de Lectura de Biar, davant d'un entusiata públic de xiquets i de xiquetes, dins de les activitats de la celebració del dia 8 de març, Dia de la Dona

Dia de la Dona: Prestatgeria per la igualtat


Hui, per a celebrar el 8 de març, Dia de la Dona, s’ha inaugurat la prestatgeria per la Igualtat. En ella trobarem material que directament al·ludeix a la igualtat entre dona i home, o en fa referència d’alguna manera. Així, tenim: novel·la, matèria, infantil, recull legal, dossiers de temes sobre escriptores, bibliografia. La prestatgeria anirà creixent, enriquint-se amb noves adquisicions, actualitzant-se. Desitgem que siga una referència dins de l’Agència de Lectura de Biar i que els usuaris/àries la consideren un lloc interessant i de consulta.

dijous, 3 de març del 2016

Novetats de l'Agència




Vos destaquem algunes de les novetats que l’Agència de Lectura ha adquirit últimament. Vos comentarem algunes d’elles en altres entrades i, a més, vos informarem de les novetats a mesura que s’incorporen a la col·lecció.

Història
Històries de la història dels valencians de Vicent Baydal
Fer harca: històries medievals valencianes de Frederic Aparisi, de Vicent Baydal i de Ferran Esquilache
La Segunda Guerra Mundial contada a escépticos de Juan Eslava Galán
Los últimos españoles de Mathausen  de Carlos Hernández
La guerra civil contada a los jóvenes d’Arturo Pérez-Reverte
 
Matèries
Carta a mis nietas d’Eduardo Punset
Cuando los muñecos de la tele tenían un señor dentro de Roberto Leal
El fango de Baltasar Garzón
¿Hacemos pan? d’Alba Obregón i d’Ibán Yarza
Los Hombres que susurran a las màquines d’Antonio Salas
Un año de galletas de Cristina Macía

Còmic
El papiro de Goscinny-Uderzo
El tesorero, ¿Elecciones! De Francisco Ibáñez


Matèries Infantil
Atlas de curiosidades
L’Univers a la mà de Pilarín Bayés
Resultado de imagen de bartlett hombres

Novel·la en castellà
Cuando estábamos vivos de Mercedes de Vega
El hombre que mató a Sherlock Holmes de Graham Moore
El último adiós de Kate Morton
Hombres desnudos d’Alicia Giménez Bartlett (Guanyadora Premi Planeta 2015)
La chica del tren de Paula Hawkins
La increïble y triste historia de la càndida Eréndira y de su abuela desalmada de Gabriel García Márquez
Los besos en el pan d’Almudena Grande
Los funerales de mamá Grande de Gabriel García Márquez
Pídeme lo que quieras, Pideme lo que quieras ahora y siempre, Pídeme lo que quieras o déjame, Pídeme lo que quieras y yo te lo daré de Megan Maxwell 
El secreto de la modelo extraviada d'Eduardo Mendoza

Novel·la juvenil en castellà
Charlie y la fàbrica de chocolate de Roald Dahl
Conquista de John Connolly
La evolución de Calpurnia Tate de Jacqueline Kelly
Las llàgrimes de Shiva de César Mallorquí
Leal de Veronica Roth
Mentira de Care Santos
T echo de menos de Álvaro García

Poesia
De fil de vent de Francesc Pou
Todos mis futuros son contigo de Marwan
Novel·la en valencià
Els cosacs de Lev Tolstoi
Hachiko: el gos que esperava de Lluís Prats
La malcontenta de Sebastià Alzamora
La sega de Martí Domínguez
Les veus i la boira de Vicent Usó
Número Zero d’Umberto Eco
Pedres marcades de Joan Andrés Sorribes
Tota la terra és de vidre de Joanjo Garcia
Un sepulcre de lletres menudes de Silvestre Vilaplana

Novel·la juvenil en valencià
La llum del capvespre de Vicent Pallarés
Romeu i Julieta (Segona part): Una relació enverinada de Francesc Puigpelat

Infantil en castellà
Diario de la gratitud de Adriana Keselman
El monstruo de colores d’anna Llenas
Orejas de mariposa de Luisa Aguilar i d’André Neves
Te quiero (casi siempre) de Anna Llenas
 
Infantil en valencià
Inventari del contes de fades de Raquel Díaz
La família, les emocions, quin temps fa? On estic? d’Isabelle Chauvet
Un huracà anomenat Otília, Descens al barranc del Diable, Ara sí que m’ha tocat el nas, Un dia a la granja, Bufa quin paisatge de Victor Raga





dimecres, 2 de març del 2016

Celebracions del dia de la dona

L'agència de Lectura s'uneix a les celebracions del dia de la dona. El pròxim dia 8 de març ens visita Emma López, contacontes, actriu i narradona. Emma presentarà el seu espectacle a les 18,30, a la zona infantil de l'Agència de Lectura. Esperem vore-vos a tots ací.



Tod@s iguales,
Emma López           Tod@s distint@s

Un espectáculo de cuentos sobre la igualdad y la diferencia
La verdad es que todos somos distintos, diferentes: nuestros modos de movernos, de ver el mundo, nuestra historia, nuestra familia, el lugar donde vivimos...todos somos diferentes.
Y sin embargo, todos deberiamos ser tratados como iguales, no debería importar la ropa que vestimos, ni el genero con que nacimos, ni el dinero que ganan nuestros padres, ni el color de nuestra cara...todos deberíamos ser tratados como iguales.

              De esto va este espectáculo: del derecho a mantener lo que nos hace diferentes y de la obligación de la sociedad de tratarnos como iguales. Porque somos diferentes, pero somos iguales



Pàgina web d'Emma López