Translate

dijous, 31 de març del 2016

Campanya 23 dies de llibre, de l'Observatori de la Lectura i del Llibre

L'Observatori de la Lectura i del Llibre, depenent de la Subdirecció General de Promoció del llibre, la Lectura i de les Lletres Espanyoles, del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, començarà l'1 d'abril, la campanya 23 dies "de llibre".
Segons ens conten: "1 de abril, arranca nuestra campaña 23 Días ‘de libro’ y nos gustaría contar con vuestra colaboración para difundirla.
Logo de la campaña 23 días de libro
Se trata de una iniciativa que tiene como objetivo remarcar la importancia de los libros y contribuir a la conmemoración del Día del Libro, que se celebra cada año el 23 de abril. La campaña, que podrá seguirse en Twitter con el hashtag #23díasdelibro, supone la puesta en marcha de diversas actividades. Entre las acciones que desarrollaremos del 1 al 23 de abril destaca el lanzamiento de un concurso en Twitter, del que os informaremos próximamente, así como la publicación de diversos contenidos especiales relacionados con el mundo del libro y la lectura.

Si bien es cierto que nuestro deseo sería que todos los días estuvieran dedicados al libro, nuestra intención es animar a que tenga un protagonismo especial, al menos durante esos 23 días ‘de libro’, y remarcar así lo fundamental de la lectura en nuestras vidas."







Més informació de la campanya



Presentació del Llibre "Teoria lul·liana de la comunicació", de Josep-Lluís Navarro Lluch, a la Casa de la Cultura

Ahir, dia 30 de març, a la Casa de la Cultura, va ser presentada l'obra Teoria lul·liana de la comunicació, de Josep-Lluís Navarro Lluch, catedràtic de valencià a l'IES Lluís Vives de València. L'autor revoluciona la clàssica teoria de la comunicació, i el seu esquema bàsic emissor-missatge-receptor, a través de les teories de Ramon Llull.
Així, a la coberta posterior de l'assaig, llegim: "En aquesta teoria lul·liana de la comunicació es fa una crítica global de la impostura anomenada "lingüística científica" (que l'autor identifica com a "llenguatgisme"), pels seus punts de vista reduccionistes i absurds. Com a alternativa es proposa un nou paradigma que rescate la saviesa antiga (i oriental) sobre el llenguatge i la integre amb les millors descobertes posteriors.

A partir del que diu Ramon Llull en el sisè sentit (1294), s'arriba a confegir una nova teoria sobre les llengües, Basada en la metàfora de la "molècula de la comunicació", d'una gran potència explicatica, didàctica i heurística. El llibre s'acompanya de diagrames que ajudaran la imaginació del lector a enlairar-se, a construir les seues pròpies concepcions (com diria llull) i a gaudir d'aquest viatge al·lucinant i il·luminador al més profund del llenguatge humà.

Aquest és el primer volum de la sèrie L'Edifici de les llengües, al llarg de la qual s'anirà completant el nou paradigma que Josep-Lluís Navarro planteja pèr a les ciències del llenguatge".
L'Agència de Lectura disposa del llibre.
Article sobre la presentació del llibre per la zona d'Alacant