Translate

dissabte, 28 de gener del 2017

Expositor dedicat a Alberto Vázquez-Figueroa

Alberto Vázquez-Figueroa
Seguint la tradició de canviar de tema a l‘expositor, hui ens arriba el prolífic autor canari Alberto Vázquez-Figueroa, amb més de setanta llibres escrits. . És un escriptor especialitzat, sobretot, en novel·la històrica i d’aventures.

Expositor
Va nàixer el 1936, a Santa Cruz de Tenerife,  dins d’una família de tendència republicana, que va ser represaliada durant la guerra civil i la postguerra. Amb un vida digna d’un aventurer, Vázquez –Figueroa ha sigut submarinista, va fer la volta al món amb una embarcació vella. També ha destacat com a empresari i com a inventor. En aquest cas, ha dissenyat una dessaladora.

D’entre les seus novel·les, destaquen Tuareg, la sèrie Cienfuegos, Manaos y Coltan. Algunes d’elles han arribat a la gran pantalla. Així, tenim, per exemple, El perro (1976), Oro rojo (1978), Manaos (1978), Ashanti (1979), El último harén (1981), Tuareg (1984),  La iguana (1988), Océano (1989) o Rottweiler (2004)




https://twitter.com/AgenciaLectBiar


dijous, 26 de gener del 2017

Lectura Pública de poesia per l’alumnat de Biar per al Dia International de la Llengua Materna, 21 de febrer


Miguel Hernández
L’Agència de Lectura Ricardo Martínez i la Regidoria de Cultura, Patrimoni i Tradicions de Biar organitzen una Lectura Pública, que es durà a terme el 21 de febrer, quan se celebra el Dia Internacional de la Llengua Materna.



Joan Valls
Entre altres, hi assistiran L’alumnat de secundària de l’IEs de Biar. L’alumnat hi participarà llegint una sèrie de poesies de l’autor alcoià Joan Valls i de l’oriolà Miguel Hernández. L’acte tindira lloc a la Casa de la Cultura de Biar.

Entre les poesies seleccionades, trobem:


Difícil és donar un nom a cada cosa... de Joan Valls

Difícil és donar un nom a cada cosa 
mentre els camins resulten pedregosos i infausts. 
Mire el paisatge august dels conreus profitosos 
i sols recullc un poc de mots elementals: 
poma, pruna, taronja, tomaca i albergínia 
i un etcètera patri d’altres fruits naturals. 
Del blau mediterrani: lluç, tonyina, llobarro, 
clòtxina, déntol, sípia, sardina i calamar. 
L’ampla geografia del país és nutrícia, 
com l’antiga deessa de malucs i pits grans. 
Versaires que la canten cauen al dèdal pànic 
pel polícrom barroc que els atorrolla el cant. 
De bell nou tornarem al clam admiratiu 
amb un intent feréstec d’ésser originals. 



 Llegó tan hondo el beso... de Miguel Hernández

Llegó tan hondo el beso
que traspasó y emocionó los muertos.
El beso trajo un brío
que arrebató la boca de los vivos.
El hondo beso grande
sintió breve los labios al ahondarse.
El beso aquel que quiso
cavar los muertos y sembrar los vivos.



https://twitter.com/AgenciaLectBiar

divendres, 20 de gener del 2017

El rondallista Llorenç Giménez ve el dia 31 de març

Queda confirmada la vinguda del famós rondallista Llorenç Giménez, el dia 31 de març, a les 20,30 h, a l’Auditori de la Casa de Cultura de Biar per a fer una representació de Contecontes d’adults. 

Amb Llorenç s’inaugura el Mes del Llibre, amb activitats a celebrar durant abril, en el qual s’inclouen les activitats del Dia Internacional del llibre Infantil, el dia 2 d’abril, i el Internacional del Llibre, el 23 del mateix mes.


https://twitter.com/AgenciaLectBiar

dimecres, 18 de gener del 2017

Stephen King a l'expositor de l'Agència

El nou expositor de l’Agència va dedicat a un dels mestre de la literatura de terror i fantàstica actuals, Stephen King (1947, Portland, Maine).

Membre d'una família humil, va aconseguir el seu gran primer èxit amb la novel·la Carrie (1974), de la qual va obtindre un avanç de tan sols 2500 dòlars. Poc després, el valor de la novel·la va pujar als 400.000.

Els personatges de les seues obres han tingut canvis al llarg del temps: en la dècada dels 70, eren famílies treballadores amb problemes econòmics; en la dels 80, es representaven persones de classe mitjana, on es veien professors o autors; en la dels 90, són pilots o escriptors.

Les experiències personals també han influït en l’elecció de temes per als llibres. El 1999 va ser atropellat, la qual cosa va fer que estiguera durant tres setmanes hospitalitzat. Allí va escriure quasi tota la seua novel·la From a Buick 8 (on un dels personatges mor en un accident d’automòbil).

De les seues novel·les i relats, n’hi ha un fum a l’Agència, com: Carrie (1974), El misterio de Salem’s Lot (1975), El resplendor (1977), Christine (1983), Maleficio (1984, amb el pseudònim de Richard Bachman), Historias fantásticas, La expedición, La niebla (1985), Los ojos del dragón (1987), Los Tommyknokers, Misery (1987), It (1998), Las dos después de la medianoche (1989), Las cuatro después de la medianoche (1990), La tienda (1991), El juego de Gerald (1992, Insomnia (1994), Dolores Claiborne (1993), El retrato de Rose Madder (1995).

https://twitter.com/AgenciaLectBiar


*Part de la informació ha estat presa de Viquipèdia.

divendres, 13 de gener del 2017

Coneixeu la revista "Lletres Valencianes"?




Hui visitarem, dins de l’exploració que solem fer al portal de la XLPV (Xarxa de Lectura Pública Valenciana”, la revista en línia Lletres Valencianes, per a la qual cosa, caldrà que  anem a “Secció del bibliotecari en xarxa” i accedim a “Revista “Lletres Valencianes”.

Al portal, se'ns diu que: "La revista "Lletres Valencianes" té com a objectiu, des del seu naixement, crear una comunitat de lectors usuaris de les publicacions de les editorials i llibreries valencianes. 

Per això, esta publicació pretén donar a conéixer, des del punt de vista cultural i artístic, els llibres més rellevants que produïxen les editorials valencianes i convertir-se amb això en un catàleg de referència en el sector editorial valencià". 

La revista té dues etapes: l'una des de l'any 2000 fins a l'any 2012, i una segona des del 2013 fins hui en dia. Els números de la primera etapa es poden veure en pantalla, tant article per article o com consultant la revista sencera i, a més, es poden descarregar. En la segona etapa, les revistes poden ser visualitzades senceres i, també, poden abaixar-se. 


També trobem un "Buscador en lletres", on pots cercar els diferents articles per títol, per autor, per editorial, per matèries, per any, per número-any de la revista. Els resultats apareixen llistats per títols.

dimarts, 10 de gener del 2017

Expositor dedicat a la celebració del Rei Pàixaro

Tal com vam fer l’any passat, enguany hem muntat un expositor en honor al Rei Pàixaro, tradició que tant significa per a Biar, celebrant també la festivitat de sant Antoni Abat. Esperem que tots els biaruts i les biarudes, així com tothom que ens visite, puguen gaudir d’esta tradició multisecular.


L’expositor de l’Agència de Lectura està sempre obert a ser el reflex de la realitat cultural local, comarcal o internacional, de les manifestacions tant literàries com festives, dels autors/ores més prestigiosos/es o més significatius/es, de moments culturals o socials especials, sempre pensant en tots els sectors i col·lectius de la societat. 


https://twitter.com/AgenciaLectBiar

dissabte, 7 de gener del 2017

L'Agència completa la col·lecció de lectures per a ESO i per a Batxiller

L’Agència de Lectura Ricardo Martínez ha encarregat una nova llista de llibres, de lectura obligatòria, per a aconseguir tindre, com a mínim, dos exemplars diferents de cadascuna de les lectures obligatòries. Predomina la novel·la, però s’hi pot trobar també teatre i poesia.


Així, aquest esforç per a poder satisfer al màxim les necessitats de l’alumnat biarut, va començar l’any passat i culmina enguany. Els xicots i les xicotes de Biar, que estiguen cursant ESO, FP o el Batxiller, podran accedir a les obres tant en valencià com en castellà o en anglés.



La Biblioteca fantástica
Jesús Cortés

Terror a Winnipeg
Eric Wilson

Investigaràs fins al final
Frascesc Gisbert

L'escarabat de Khalili
Teresa Broseta

Els vampirs d'Ottawa
Eric Wilson

Cagadets de por
Pasqual Alapont

Uns papers en una capsa
Carme Miquel

Pànic a Vancouver
Eric Wilson
Dràcula
Bram Stoker

L'illa del faraó
Joan Pla

Wendy ataca
Andreu Martí
La mirada d'Al-Azraq
Silvestre Vilaplana

El geometra
Josep Lluís Rico

La fallera calavera
Enric Aguilar

Jo també sóc una maniàtica
A. McFarlane
L'estirp de l'horror


Vicent Enric Belda

Marta i els segrestadors
Víctor Peris

Crim del mas maleït
Joan Pla
L'amenaça de les grues
Carme Miquel

La presència
Mercé Company


Cartes d'hivern
Agustín Fernández Paz
La salvatge
Isabel-Clara Simó

Camps de maduixes
Jorsi Sierra i Fabra

Córrer sense por
Níria Casas

El Pau m'ha deixat
En Pau m'ha deixat
Júlia
Mercé Rodoreda

La plaça del diamant
Mercé Rodoreda

66 poemes imprecindibles
Tqmc? Te quiero mucho
Álvaro García Hernández
El valle de los lobos
Laura Gallego

T echo d menos
Álvaro García
                   
La página 64
Fran J. Márber
Bodas de sangre
Fco García Lorca

Nada
Jean Teller


El signo de los cuatro
Arthur Conan Doyle
Luces de Bohemía
Valle-Inclán

La casa de los espíritus
Isabel Allende
The girl with green eyes
John Escott

Titanic
Tim Vicary
The jungle book
Rudyard Kipling








Voodoo island
Michael Duckworth
Guárdate de los idus
Lola Gándara

Atalanta
Gianni Rodari
La vida sense ell
Isabel-Clara Simó

Les ales d'Ícar
Muriel Rogers

El violí d'Auschwitz
Maria Àngels Anglada

L'últim vaixell
Gemma Pasqual

 Rebels, ni putes ni submises
Gemma Lienas

Ovidi Montllor. Un obrer de la paraula
Jordi Tormo

El perquè de tot plega
Quim Monzó



https://twitter.com/AgenciaLectBiar

dimarts, 3 de gener del 2017

Carnet col·lectiu per a l'Associació de Pensionistes

En la seua política d’obrir-se a tots els sectors i col·lectius de la societat, L’Agència de Lectura Ricardo Martínez de Biar ha fet el primer carnet col·lectiu per a l'Associació de Pensionistes de Biar.


Així, aquest préstec col·lectiu tindrà, en principi, una duració trimestral i es podran traure fins a quinze documents –pensat, sobretot, per a llibres- que estaran a la llar del jubilar. Periòdicament, es renovaran o se’n prestaran d’altres.

https://twitter.com/AgenciaLectBiar