Translate

dissabte, 27 de maig del 2017

Divendres, dia 2 de juny, a les 20:00 h., a la Casa de la Cultura de Biar, Xarrada sobre la protecció i acollida de refugiats

El proper dia 2 de juny, a les 20.00 h, a la Sala de Conferències de la 2a planta de la Casa de la Cultura de Biar, ens visiten Pilar Albero, advocada, i Judit López, mediadora intercultural, ambdues membres de l’ONG Accem –dedicada a la protecció dels Refugiats.
Pilar i Judit ens presentaran, primerament, Accem i parlaran sobre el sistema de protecció internacional i el procediment d’acollida de refugiats a casa nostra. Després tindrem la possibilitat de fer preguntes i de poder xarrar amb aquestes professionals sobre aquesta situació.

Accem és, com diuen a la seua pàgina web: “una ONG dedicada a millorar les condicions de vida de les persones que es troben en la situació més vulnerable de la societat, especialment els col·lectius  de refugiats, migrants i persones en situació o risc d’exclusió social.”

Accem parteix que el més important valor d’una persona, és ella mateixa. A açò en suma d’altres com: diversitat –som una societat plural i complexa-, justicia social –promou el respecte i proteccions de drets i llibertats de totes les persones-, compromís social –que és l’expressió més clara en la dedicació i en la implicació moral d’aquelles persones que fan un treball que promou la transformació social.


Els seus principis són: interculturalitat –respecte a les identitats culturals i els valors de la població migrant amb la societat d’acollida, participació social -plena equiparació de drets i deures en l’àmbit social, polític, econòmic i cultural de les persones migrats en la societat, complementarietat -Accem fomenta la interlocució, la cooperació i el treball en xarxa amb les administracions públiques i amb altres actors de la societat civil, innovació -Advoca per  criteris com la flexibilitat, el coneixement profund de la realitat territorial, la capacitat de renovació i millora i transparència -ofereix qualitat, rigor i informació contrastada sobre la gestió dels recursos mitjançant mecanismes de validació interna i externa, oferint  doncs credibilitat i solvència.


https://twitter.com/AgenciaLectBiar

divendres, 26 de maig del 2017

Alumnes de 2n i de 3r d'ESO de l'IES de Biar han visitat l'Agència de Lectura

Hui, de matí, han visitat l’Agència de Lectura Ricardo Martínez un total de 31 alumnes de 2n i de 3r de l’IES de Biar per a conéixer més profundament les instal·lacions, què significa per a la societat una institució bibliotecària i per a saber, de primera mà, quines seccions té l’Agència, què és un teixell com interpretar-lo i poder, així, trobar un document.



Després d’una explicació per les diferents sales de l’Agència de Lectura, l’alumnat, a l’igual que l’any passat, s’ha dividit en tres grups per a fer una activitat que consistia a cercar llibres dels fons de l’Agència de Lectura de Biar al catàleg de la XLPV, és a dir, Xarxa de Lectura Pública Valenciana. Alguns dels títols proposats, no hi eren, altres sí, llavors, l’alumne/a havia d’apuntar la signatura. Després, l’alumnat devia anar per l’exemplar i dipositar-lo sobre un espai habilitat.


Després, s’ha proposar una altra activitat que, encara que no ha donat temps a realitzar-se, sí que s’ha pogut llegir. En aquesta ocasió, la tasca a fer contava en una entrada del bloc de L’agència. Allí, es proposava fer sis grups, i redactar un article per grup sobre què pensaven que era una Agència de Lectura o una Biblioteca, quines innovacions hi farien i que resuimiren l’experiència viscuda a l’Agència. Queda, doncs, per repetir-la per a l’any que ve.

https://twitter.com/AgenciaLectBiar

dilluns, 22 de maig del 2017

Gran èxit en el recital del pianista Gabriel C. Alcañiz

El pianista Gabriel C. Alcañiz, va interceptar un recital de gran qualitat, amb gran èxit entre el públic assistent, el passat dissabte, a partir de les 20:00 h, a l ‘Auditori de la Casa de Cultura de Biar.


A més de les peces programades, va fer dos bisos, l’un de Brams i, l’altre, una peça molt coneguda, gràcies  a la pel·lícula El colp, que es diu The Entertainer de Scott Joplin.

https://twitter.com/AgenciaLectBiar

Dissabte es van lliurar els guardons de d'Aforisme, Paraules Inventades, Punts de Llibres, de Poesia visual i Objecte al plenari de l'Ajuntament de Biar

El passat dissabte, dia 20, a les 18:00 h, es van lliurar els guardons de l’any 2017, al plenari de l’Ajuntament de Biar, de les categories de:
María Eugenia Reig, Aforisme

Aforisme –en valencià-  per a Maria Eugenia Reig Cascales que va crear: “No vull una farsa impecable, vull la meua realitat imperfecta”.
Saúl Pérez, Paraula Inventada

Paraula inventada –en castellà- per a Saúl Pérez, pel mot “Estorp”, que significa: “Cuando vas a estornudar... y te pares...”.

El Punt de Llibre s’ha dividit en dues categories: l’una per als primers cursos de primària, i l’altra, per a la resta.

Així, els vencedors d’enguany del Punt de Llibre són Arantxa Galán, de 2n B i Lucía Coloma Francés, de 6é A.
Pablo Ferriz i Pablo Nácher, Poema Objecte
Yolanda Castelló i Sara García, Poema Visual

El guardó de la Poesia Visual, és per a l’obra Educació en sèrie de Yolanda Castelló i de Sara García, de 2n de Batxillerat,

Pablo Ferriz i Pablo Nácher, Poema Objecte
El premi per al Poema Objecte ha estat per a la producció de Pablo Férriz i de Pablo Nácher, titulada Equilibri.

Cadascun dels premis ascendeix a 25 euros per a material escolar.


Totes les fotos han estat fetes per la professora Laura Barberà.

https://twitter.com/AgenciaLectBiar

dijous, 18 de maig del 2017

Es donen a conéixer els guanyadors dels premis escolars d'Aforismes, de Paraules Inventades i dels Punts de Llibre

Arantxa Galán, autora
Ahir es van donar a conéixer els guanyadors dels Premis d’Aforisme –en valencià-, de Paraules inventades –en castellà- i de Punts de Llibre d’enguany.

Els guardons han recaigut sobre María Eugenia Reig Cascales, de 2n de Batxirellat, amb l’aforisme “No vull una farsa impecable, vull la meua realitat imperfecta”. Quant a la paraula inventada, ha guanyat el guardó Saúl Pérez, amb el mot “Estorp”, que significa “cuando vas a estornudar... y te paras...”.

Pel que fa al Punt de Llibre, tenim dos guanyadors: Arantxa Galán, de “n B, i el de Lucía Coloma Francés, de 6é A.

Recordem que els premis de Posia visual han sigut per a  Educació en sèrie de Yolanda Castelló i de Sara García, de 2n de Batxillerat, i que el del Poema Objecte l’han aconseguit Pablo Férriz i Pablo Nácher, amb la producció Equilibri.
Lucía Coloma Francés, autora

Enguany hi ha un total de sis guardons, ja que es va decidir de desdoblar el de Punt de Llibre en dos, un per als primers cursos de primària, i l’altre per a la resta. Seran publicats i presentats a final del present 2017.

Cadascun del vencedors, rebrà un diploma i un txec per valor de 25 euros, que es podrà gastar en l’adquisició de material escolar.

Tots els premis es lliuraran, en un acte, dissabte, 20 de maig, a les 18:00 h., al saló de plens de l'ajuntament de Biar.


Cal destacar la gran producció feta per l’alumnat de Biar, i l’ajuda de l’equip docent. Com sempre, aquests premis no haurien pogut dur-se a terme sense la col·laboració de l'IES Biar, del col·legi públic Mare de Déu de Gràcia i de les regidories d'Educació i de Cultura de l'ajuntament de Biar.

https://twitter.com/AgenciaLectBiar

dimecres, 17 de maig del 2017

Des del 15 fins al 19 de maig, al vestíbul de l'Auditori de Biar, s'exposaran les obres de poesia visual i objecte de l'IES Biar

Dels dies 15 al 19 de maig, s’exposa al vestíbul de l’Auditori de la Casa de Cultura de Biar, els poemes visuals i poema objecte més votats pel personal de l’IES Biar. Hi ha un total de vint poemes que versen sobre l’actualitat, mostrant un vessant crític que ens fa reflexionar i que la joventut participe activament en la construcció de una societat més justa i preparada.

Enguany, els treballs més votats han estat el poema visual  Educació en sèrie de Yolanda Castelló i de Sara García, de 2n de Batxillerat. Per altra banda, Pablo Férriz i Pablo Nácher, han aconseguit el premi del poema objecte amb Equilibri.


Els premis seran lliurats, conjuntament amb els de Aforismes i els de Paraules Inventades, i el de Punt de Llibre, dissabte, dia 20 de maig, a les 18:00 h, a l’Auditori de la Casa de la Cultura de Biar.

https://twitter.com/AgenciaLectBiar








dimarts, 16 de maig del 2017

Mario Caballero, de Pàmpol Teatre, porta l'espectacle "A l'ombra de la paraula" als més menuts de Biar

Hui, de matí, des de les 9,30 h fins a les 10,30, a l’Auditori de la Casa de la Caultura de Biar, ha vingut el rondallista alacantí Mario Caballero de Pàmpol Teatre, i ha interpretat l’espectacle A l’ombra de la paraula inclòs dins la programació La màgia de la paraula de la Contateca de  l’Institut Gil-Albert. Biar va ser una de les localitats elegides per a entrar dins de la programació de la Contetca maig 2017, que va del dia 15, dilluns, al 19, divendres del present mes.

Un total de 87 xiquets i xiquetes de l’alumnat de 1r i 2n curs de primària, acompanyats pel personal docent, han poutt gaudir de la representació. La xicalla s’ho ha passat d’allò més bé, segons les seues tutores.

 A l’ombra de les paraules, es basa en lectures com En l’hora de sopar de Jan Pienkowski, en El camino que no iba a ninguna parte obra de Gianni Rodari o en Frederick de l’autor Leo Leonni.

Des de Pàmpol Teatre, se’n assegura que aquesta representació és: “una selecció de contes, alguns dolços com les besades i altres enigmàtics com muna mirada per descobrir. Una recopilació d’històries divertides que prenen girs inesperats, i altres dirigides a fomentar actituds positives”.

https://twitter.com/AgenciaLectBiar





Recital de piano a càrrec de Gabriel C. Alcañiz, dissabte, 20 de maig, a l'Auditori de la Casa de la Cultura de Biar

Dissabte, 20 de maig, a les 20:00 h a l’Auditori de la Casa de la Cultura de Biar, el pianista Gabriel C. Alcañiz, interpretarà un recital de piano.

El programa que tocará es:

Dos Nocturns de Frédérick Chopin
Nº 15 en do menor
Nº 1 en fa menor


Estudi nº 10 d'execució transcendental « Appassionata » de Franz 
Liszt

Tres Danzas Españolas  d’Enrique Granados
 1. Minueto Galante
 2. Oriental
 3. Andaluza

Arabesque de Claude Debussy

Tarantela Estiriana de Claude Debussy

Zapateado d’Enrique Granados


 

Breus notes al programa:

Chopin és el més poètic i insigne representant del Romanticisme Abstracte (música instrumental que no deriva de fonts literàries i evoca emocions i sentiments). Els Nocturns, creació de l'irlandès Field, evoquen un ambient intimista i en el cas de Chopin, la nostàlgia de la pàtria perduda (Polònia ocupada per Rússia i per Prússia) i la desolació de l'exili involuntari a París.
 Liszt és hereu delas dos corrents principals del Romanticisme, la representada per Chopin i la representada per Schumann (Romanticisme programàtic amb base extramusical); la seua música és programàtica i abstracta al mateix temps. Aquest estudi correspon a una sèrie de 12 que són la culminació del virtuosisme romàntic i una dels cims del repertori pianístico.
 Granados és el compositor espanyol d'arrels més romàntiques (influències de Chopin i Liszt). Aquestes danses corresponen a una sèrie de 12 que evoquen el Segle d'Or musical del XVIII (Minueto Galante) i els nous llenguatges harmònics i melòdics de la música popular, especialment del cante jondo (Oriental, Andaluza i Zapateado).
 Debussy encarna la modernitat francesa enfront del romanticisme alemany. S'inspira en llenguatges exòtics espanyols (Arabesque) o italians (Tarantela). La seua música es caracteritza per la cerca de nous timbres (pedals, registres) i colors musicals (harmonies noves) i no evoca drama literari o “sublimidad” intel·lectual, sinó l'efecte momentani i despreocupat, quasi minimalista, de l'assumpte trivial: L’art pour L’art. Es correspon amb l'Impressionisme en pintura i el Simbolisme (Baudelaire, Rimbaud i Mallarmé) en poesia francesa.
 
Gabriel  Casero Alcañiz va nàixer a València.
És professor de Piano del Conservatori Professional de Música de València.
 És la tercera generació d’una familia amb arrels musicals. Va cursar els estudis Superiors  de piano, clau i  música de cambra en el Conservatori Superior de la seua ciutat finalitzant amb Matrícula i Esment d'Honor de Final de Carrera.
Realitza estudis de postgrau en piano durant 5 anys amb Ramon Coll a Barcelona i Madrid (deixeble de Richter i de Ravel-Perlemuter).
 Núm. 1 d'oposició, desplega la seva vocació pedagògica en els Conservatoris Professionals de Torrent i València, exercint les funcions de Cap del Departament de Piano. 

Després de l'oposició, amplia la seva formació pianística amb: Julian Martin (Juilliard de Nova York), Solomon Mikowsky (Manhattan School de Nova York), Peter Bithell (Guildhall School de Londres), Claude Helffer (Nacional de París), Sonia Anschütz (Real de Brussel·les), i la seva especialització (estil clàssic) amb Paul Badura-Skoda (Mozarteum de Salzburg) i Ferenc Rados  (Acadèmia Liszt de Budapest), entre uns altres.

Auditori
Completa la seva formació didàctica amb les tècniques Alexander, Dalcroze, Kodaly i Suzuki en la Carnegie-Mellon University de Pittsburgh.

Ha impartit cursos d'especialització musical per a Professors i Opositors en la Consellería d'Educació de València, coordinant l'àrea de piano  per a la realització i publicació de materials curriculars amb la implantació de la LOGSE. Assessor musical del ISEA i Coordinador Erasmus del Conservatori Superior de València on implanta amb èxit aquest Programa d'Intercanvi Universitari.

Va impartir Didàctica del Piano durant 10 anys en el Conservatori Superior de València.

Màster per la Universitat de València  i per la Universitat Rei Juan Carlos de Madrid. Llicenciat en Història Antiga i en Filologia Anglesa. Parla anglès (C2), francès (B2) i alemany (B2).

 Forma Duo pianístic amb la seva germana Renata.


https://twitter.com/AgenciaLectBiar

dilluns, 15 de maig del 2017

Col·laboració de l'Agència de Lectura Ricardo Martínez de Biar amb entitats locals: "Biar Digital"

L’Agència de Lectura Ricardo Martínez, com a eina de comunicació i de cohesió social, estén la mà a la col·laboració amb altres institucions i entitats, sobretot si són de l’àmbit biarut.
Una d’aquestes institucions és el mitjà de comunicació, nascut ja fa tres anys, BiarDigital

, que, en nombroses ocasions, ha col·laborat amb l’Agència de Lectura Ricardo Martínez publicant o fent publicitat de notícies o de ressenyes culturals o de la mateixa agència.
Així, Biar Digital es presenta com una plataforma de comunicació per a tot Biar, amb la col·laboració de gent biaruda. Pretén recollir diferents punts de vista, històries personals i socials, crear espais de debat i de discussió, fer d’Internet un canal obert a tots, ser un territori de dinamització cultural i tecnològica, estar al serveis de biaruts i biarudes tant si viuen a Biar com si ho fan fora.

Biar Digital ofereix diferents formes de transmetre la informació: notícia escrita, entrevista escrita o en vídeo, vídeo explicatiu, cròniques en vídeo i, També, ofereix publicitat institucional.
Els seus principals apartats són: Notícies, Fent poble, biaruts pel món, Biaruts d’adopció, Estudiant fora, “Rotllets i fogasses, i remolatxes”, Resums dels ples, Enquestes, Agenda, Opinió .
Aquest diari electrònic és un ens privat que té, com a principal recurs econòmic, l’aportació privada, mitjançant la publicitat. Compta amb el suport de 50 empreses biarudes. S’emmarca dins del projecte L’Àbac, empresa dedicada a la formació i als serveis informàtics.

Eduard Garcia, de Biar Digital
Hi ha diferents reptes que aquest mitjà vol encarar, com: una edició impresa que arribe a la gent major, afiançar l’Agenda, formar un grups d’opinadors i opinadores, entrevistes per als majors “El Biar d’abans”, una secció per conèixer l’opinió de la població sobre les qüestions relatives a la població o una major col·laboració amb les institucions oficials.


A més, de les pàgines-e de Biar Digital, conviden tothom a participar-hi i a ser una part activa de la vida del poble.

https://twitter.com/AgenciaLectBiar

dimarts, 9 de maig del 2017

Dimarts ens visita de matí Pàmpol Teatre amb l'obra "A l'ombra de les paraules"

Dins de les activitats de rondalles de la Contateca de l'Institut Gil-Albert (Diputació d'Alacant), la companyia Pàmpol Teatre ens ofereix l'ibra A l'omnra de les paraules, dimarts que ve, a l'Auditori de la Casa de la Cultura, de 9,30 a 11 h. Hi vindrà alumnat de 3r i 4t de primària del CEIP de Biar a gaudir de l'espectacle.



https://twitter.com/AgenciaLectBiar

dimecres, 3 de maig del 2017

Vos presentem les últimes novetats

Ací vos presentem una llista de les últimes novetats adquirides per l’Agència de Lectura Ricardo Martínez de Biar. Quasi totes hi ha arribat ja, una minoria de llibres estan de camí encara. A l’hora d’elegir-los, ens hem fet ressò de les peticions dels usuaris/es –desiderates o en persona-, els llibres més sol·licitats –de vegades, els més venuts- i triats en catàlegs, revistes literàries, diaris o vistos a les vitrines dels negocis o aportacions d’institucions o, fins i tot, els aportats per altres institucions com conselleries o diputacions.

Adults en valencià
La passejadora de gossos / Francesc Bodí. Bromers (Premi ciutat de València).
Saqueig (teatre) / Xavier Puchades. Bromera.
Tòtem ordre (poesia) / Elena Albert Garcia.  Bromera.
Amics per sempre / Lluís-Anton Baulenas. Bromera.

Adults en castellà
 100 años de tbo. La revista que dio nombre a los tbos. Edicions B.
Libro Guiness de los récords 2017.
Lovecraft desde el más allá (rustica) / Erick Kriek. Novel·la gràfica. La cúpula.
Media vida / Care Santos. Premi Nadal (2017).
Llamadme Alejandra / Espido Freire. Planeta. Premi Azorín.
Homo Deus: Breve historia del mañana / Yuval Noah Harari. Debate.
La evolución de Dios / Robert Wright. Léeme.
La lucha por la desigualdad / Gonzalo Pontón.Pasado & Presente.
Cuando llega la luz / Clara Sánchez. Destino.
Algo tan sencillo como darte un beso / Blue Jeans.
Llamada de los muertos (Serie de la Torre) / Laura Gallego i  Fenris, el elfo (Serie de la Torre) / Laura Gallego. SM. Notas de lluvia secas / Henning Mankell. Tusquets.

Cuando abras el paracaídas: poesía contemporánea española del siglo XIX al XXI. Editorial Frida.

Infantil-juvenil en valencià
Gran retorn al Regne de la Fantasia / Geronimo Stilton. Estrella Polar.
Diari del Greg: tot o res / Jeff Kinney. RBA.


Infantil-juvenils en castellà
La elección de August / Raquel Jaramillo Palacios. Nube de tinta. 
La historia de Julian / Raquel Jaramillo Palacios. Nube de tinta.
El principito / Saint-Éxupery. Salamandra.
Futbolísimos 10 – el misterio del tesoro pirata / Roberto Santiago. SM.   
Wigetta en el planeta Mimisikú / Wlyrex, Wegetta777.       Wigetta en las Dinolimpiadas/ Wlyrex, Wegetta777.   
Wigetta y los gusanos guasones / Wlyrex, Wegetta777.
Wigetta y el antídoto secreto / Wlyrex, Wegetta777.          
Wigetta y el báculo Dorado / Wlyrex, Wegetta777.
Wigetta un viaje mágico / Wlyrex, Wegetta777.          
El capo se escapa (Mortadelo y Filemón) / Ibáñez.


https://twitter.com/AgenciaLectBiar