Translate

dijous, 30 de juny del 2016

Préstec de llibres electrònics de la Xarxa Pública Valenciana

Continuant amb els secrets del portal de la Xarxa de Lectura Pública Valenciana (XLPV), hui tractarem l’accés al servei de “llibres de llibres electrònics”, que ens permet l’accés, en línia, a llibres electrònics. És un servei promogut pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, amb la col3laboració fr las Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat valenciana.



Per accedir-hi, i baixar llibres, cal tindre usar el número del carnet de soci, així com la clau d’accés o password, aquest últim es facilita a les biblioteques i agències de lectura públiques. Aquesta clau d’accés, a més,  es pot canviar després, quan es considere oportú. Una vegada l’usuari ha entrat dins –secció El meu compte- pot buscar els llbres que desitge i, a més, saber quins préstecs té en línia, quines reserves, quin és el seu historial de préstecs i, fins i tot, quines llistes té creades.

Al portal, veiem, a l’esquerra, que hi ha una classificació per matèries: art, ciències i tecnologia, ciències de la terra, ciències socials, desenvolupament personal, ficció, humanitats, infantil i juvenil, llengua i estudis literaris, medicina i salut, oci i temps lliure i, també, audiollibres. Igualment, hi apareixen novetats i llibres recomanats. Les matèries, al seu torn, es subdivideixen.

És necessari tindre accés en línia a Internet o, en cas de dispositius mòbils, baixar l'app eBiblio Comunitat Valenciana.

Els documents es poden trobar mitjançant cerca senzilla o d’avançada. Hi ha una secció: Com funciona –biblio?, on es pot trobar una descripció general, una guia d’usuaris i preguntes més freqüents.