Translate

dijous, 21 d’abril del 2016

Els més menuts han visitat l’Agència


Hui, de matí, 22 alumnes del CEIP Mare de Déu de Gràcia, d’entre 3 i 4 anys, han vingut a l’agència de lectura per a familiaritzar-se amb ella i realitzar activitats de foment lector. La mestra Paloma Albero, i la resta de l’equip de mestres, els han ensenyat les instal·lacions als més menuts, els han contat un conte a la part infantil i els han ajudat a fer el seu primer préstec, per a molts d’ells, de llibres. Sens dubte que la xicallan' haurà gaudit, i esperem veure’ls per l’agència com més prompte millor. Aquesta activitat s'incriu dins de la Setmana del Llibre de Biar 2016.

Rafael Casanova va parlar del seu llibre "Des del sud del silenci"

Ahir ens va visitar el poeta Rafael Casanova, que va parlar, en concret, del seu poemari Des del sud del silenci (Gorbs, 2013), de com va nàixer, de la raó del títol, dels seus sentiments i de la seua poesia. L’acte va ser presentat per la biaruda, i amiga de Rafael, Francesca Berenguer.

El títol, Des del sud del silenci, està inspirat en la comarca catalana de l’Alt Empordà, un lloc d’exili: l’exili de milers d’espanyols i, d’entre ells, de moltíssims valencians que, acabant-se la Guerra civil, van passar per aquells paratges fugint, escapant cap a França. El poemari es divideix en les diverses parts del dia: Els Matins, Migdia, La Migdiada, Les Vesprades, Capvespre, Les Nits, Matinades, Una Alba, Endreça, i on les poesies, depenent de la seua sensibilitat, troben refugi.

Casanova, ens va llegir alguns dels poemes com:


ALT EMPORDÀ


PASSEGE AMB un amic vora els confins

Del migdia. El sol comença a desgebrar-se

En fulles d’aigua.

Rellotges de la veu per a la història,

Escrigueren els peus en el rosada.

Tornen, campanes de neu tocant a ulls.

Quedaren els tristanys enmig de l’aire.

Encara floten els ecos de la pell. Exili.

Recordes el futur?

Xiprers amunt, petges d’ocells

Las vista que no mor en la frontera


O, també, el cru:

  

HUMILIACIÓ

A L’ENTRADA d’un banc,

Una persona dorm entre els caixers.

No la desperte.

Em quede en el carrer, sense metàfores.