Translate

divendres, 24 de març del 2017

L’expositor va dedicat al centenari del naixement de la poetessa Gloria Fuertes (1917-1998)


 Va ser una escriptora, sobretot coneguda per la seua trajectòria poètica, en especial dins del camp de la poesia infantil.

Va nàixer en una família humil a Madrid. Mai va anar a la universitat i va treballar com a oficinista gran part de sa vida, compaginant-ho amb la poesia per a adults i per a menuts.

Va ser molt activa culturalment parlant. Podem prendre com a exemple: va col·laborar amb revistes literàries, recitava en cafés i bars de Madrid, va ser redactora de la revista infantil Maravillas, va fundar, amb Antonio Gala, Julio Mariscal y Rafael Mir –i dirigir fins al 1954- la revista poètica Arquero.

Des del 1955 fins al 1960, va estudiar biblioteconomia i anglés a l’Institut Internacional de Madrid, on va conèixer la dona qui seria la seua parella durant quinze anys, Phillys Turnbull, i on, també, va ser bibliotecària. El 1961, li és concedida la beca Fullbright per a ensenyar literatura espanyola als EUA. Els 1963, va tornar a Espanya.

Es farà famosa per la seua participació en programes infantils, durant la dècada dels 70, com Un globo, dos globos, tres globos, La mansión de los Plaff y La cometa blanca.

Va faltar el 1998 a Madrid a causa d’un càncer de pulmó.

https://twitter.com/AgenciaLectBiar