Translate

divendres, 9 de juny del 2017

L’Expositor ens porta al món del còmic


També conegut com el Nové Art o l’Art Seqüencial, el còmic, per alguns encara Tebeo (d’una revista infantil il·lustrada en castellà, nascuda a Barcelona el 1917), és un de les formes d’expressió artística més reconegudes, on es mescla estètica, missatge i diversió/gaudi.

Antecedents en podem trobar des de les coves d’Altamira als frescos i relleus egipcis, passant, per exemple, per la columna de Trajà o el tapís de Bayeux.

Hi ha diversos tipus històrics, verbigràcia, les tires dels diaris (la 1ª als Estats Units el 1893), els comic books o revistes de còmics o revistes
d’historietes il·lustrades, (de detectius o de superherois de Marvel), els webcòmics, el Manga –còmic japonès sorgit cap al 1903) o les novel·les gràfiques.


Els gèneres hi ha tants com en altres expressions artístiques: aventures, ciència ficció, òpera espacial, fantàstic, fantasia heroica, humor, terror, eròtic, sèrie negra, biogràfic, còmic femení o històric.


Alguns dels que vos presentem són: 100 años de TBO, s’Antoni guiral, El manga de los cuatro inmigrantes, per Henry Kiyama, Maus, creat per Art Apielgelman, o El nord, de Bergés o de Cazares.




https://twitter.com/AgenciaLectBiar