Translate

dimecres, 6 de juliol del 2016

L'Àrea d'accés personal del portal de la XLPV

Hui vos parlarem de l’anomenada “àrea d’accés personal” de la Xarxa de Lectura Pública de la Generalitat Valenciana”  (XLPV). Quan entrem al portal de la XLPV trobem, dalt a la dreta, un enllaç, amb el nom precisament d’àrea d’accés personal que ens permet accedir a un espai privat per als usuaris/es.

Com veiem, dalt, a la dreta, es demana, per a connectar-se,
carnet o correu-e més contrasenya
Cal ser soci d’alguna de les biblioteques o agències de lectura de la xarxa. Es demana, per a l'accés,

el núm. de soci/a de o una adreça de correu electrònic i, també, una contrasenya que es lliura a la biblioteca o agència a les quals es pertany. Aquesta contrasenya pot ser canviada per l’usuari/a.

Una vegada dins, s’ofereixen diversos serveis. Es pot, per exemple, buscar al catàleg o consultar una guia sobre els diversos dubtes que es tinguen a l’hora de treballar dins de l’àrea personal.

La Meua Biblioteca
Les possibilitats més interessants són –les trobem dalt a la dreta- “la meua biblioteca” i “comentaris”. Amb la primera s’accedeix a una àrea on consten les dades dels usuaris/es, on es pot veure l’estat dels nostres préstecs i renovar-los, demanar l’adquisició d’algun document que ens interesse, es pot canviar d’àlies, de contrasenya –com ja s’ha assenyalat abans-, emmagatzemar consultes que s0han fet (DSI), guardar enllaços a pàgines web.


Per altra part, en “Comentaris”, poden fer suggeriments, comentaris o consultes que queden guardats en l’àrea de “La meua biblioteca”.