Translate

dimecres, 22 de febrer del 2017

Exposició “Nosaltres, les escriptores valencianes en el temps” al Claustre de la Casa de la Cultura de Biar

Des del dia 17 de febrer fins al dia 3 de març, estarà l’exposició Nosaltres, les escriptores valencianes en el temps al Claustre de la Casa de Cultura de Biar. Es fa un recorregut, des del segle XI fins hui en dia, on es recuperen totes aquelles escriptores que visqueren en terres valencianes, siga quina siga la llengua amb la qual s’expressaren i siga qui siga el gènere que usaren per a fer-ho.
 
Així, es nomenen més de 450 valencianes que, en valencià, en castellà, en llatí o en  àrab, han contribuït a enriquir el nostres patrimoni cultura, sobretot el literari. Es tracta d’una llista exhaustiva, però mai tancada, perquè hi podrien aparéixer més autores encara.


Sor Isabel de Villena
Encarna Sant-Celoni
L’exposició consta de 14 panells explicatius. El primer, és la presentació de la idea, feta per les comissàries de la mostra, Manola Roig i Rosa Roig, els 12 panells següents van dedicats a un mes de l’any, en el qual, l'any tant fa, van nàixer les nostres autores i, a la fi, hi ha un llarg elenc amb totes les autores valencianes de les quals es té constància.

Isabel-Clara Simó
Algunes de les escriptores presents, a tall d’exemple, són:  Carmen Amoraga (1969, Picanya. Novel·la), Amalia Fenollosa Peris (1825, Castelló de la Plana. Poesia), María Beneyto (1925, València. Poesia), Isabel-Clara Simó i Montllor (1943, Alcoi. Narrativa), Raquel Ricart (1962, Bétera. Novel·la), Carmelina Sánchez-Cutillas (1927, Madrid. Prosa), Pepa Guardiola (1953, Xàbia. Narrativa), Encarna Sant-Celoni (1959, Tavernes de la Valldigna. Prosa), Anna Moner (1967, Vila –real. Narrativa), Isabel Robles (1948, Alhambra, Ciudad Real. Poesia), Carme Miguel (1945, La Núcia. Narrativa) o, finalment, Sor Isabel de Villena (1430, València. Prosa).


https://twitter.com/AgenciaLectBiar