Translate

dijous, 17 de novembre del 2016

Taller de Seguretat Digital i Privacitat organitzat per la COBDCV

Ahir l’Agència va assistir al taller gratuït Seguridad Digital y Privacidad de 4 hores de duració, a la Facultat d’Història de València, organitzat pel Col·legi Oficial de Bibliotecaris i de Documentalistes de la Comunitat Valenciana i impartit per la periodista, Yolanda Corral, especialista en televisió, Youtube, Hangouts, continguts en línia i ciberseguretat.

Yolanda Corral
La informació que ens va aportar Yolanda, va ser de moltíssima utilitat. Ella ens avisa que la Xarxa és un món on cal estar preparat per a no caure en cap trampa de qui ens vol furtar diners, informació o usar els nostres ordinadors com a eines o mitjans per a delinquir.

Va insistir molt en la necessitat de no entrar en pàgines desconegudes o que oferisquen ofertes increïbles, de no acceptar correus o watsapps sospitosos, d’usar diferents contrasenyes per a cada cosa –correu-e, Facebook, Instagram, Twitter-, que siguen seqüències complexes de xifres i de lletres, canviar-les cada un cert temps i no facilitar-les a gent desconeguda.

Ens va donar una sèrie d’adreces relatives a Seguretat Digital i Privacitat. Alguns d’ells són:  Virus total per a analitzat arxius i URL sospitoses, My activity de google on es pot comprovar tota la teua activitat en Google, hesidiohackeado per a comprovar si la teua adreça-e ha tingut alguna ruptura de seguretat o el control de la seguretat d'una contrasenya donada, eina de Kaspersky, amb la qual es pot saber quina fiabilitat té la clau que usem en el nostre correu-e o en les xarxes socials.


Yolanda Corral, a més, du la bitàcola Palabra de Hacker.


https://twitter.com/AgenciaLectBiar