Translate

dijous, 27 d’abril del 2017

Expositor actual va dedicat a la Ciència Divulgativa

 Hui, l’Agència de Lectura, dedica el seu expositor a la ciència divulgativa. Un dels grans encerts de la pedagogia és acostar a un públic profà una matèria qualsevol de manera atractiva, lúdica i, és desitjable, interactiva. Una de les grans àrees que queda fora de les eleccions dels usuaris/es é la ciència, considerada, de vegades, difícil, d’un nivell molt alt i poc atractiva a l’hora de llegir. Una de les solucions és que els mateixos científics s’arromanguen i comencen a divulgar la ciència, és a dir, a acostar-la al gran públic, fent-la més agradable i més comprensible, sense perdre la seua essència i el seu rigor.

Açò passa sovint amb les humanitats, encara que també molt amb les ciències naturals, amb la qual cosa, conceptes i teories científiques de relleu, que són complexes, i alhora molt interessants. Així, aquestes són oferides al públic lector perquè puga gaudir de noves perspectives de la cultura i  de la investigació, que puga veure la ciència com una font de lectura, de saber i plaer lector.




Alguns de les sobres exposades (en castellà) són: Ciencia y creencias de Marco Ciardi, ¿Por qué es científica la ciència? de Agustín González Ruiz, Un conejo matemático en la chistera: matemáticas y màgia de Fernando Blasco, Las matemáticas de la naturaleza de Carlos Frabetti o Las leyes del azar de Bartolo Luque, i així fins a un total de 40 títols.

https://twitter.com/AgenciaLectBiar