Translate

dijous, 8 de setembre del 2016

L'Agència s'uneix a la campanya perquè la BPE de València es diga Pilar Faus

L'Agència de Lectura s'uneix a la campanya perquè la Biblioteca Pública de L’estat de València, coneguda popularment com Biblioteca de l’Hospital, reba el nom de BPE Pilar Faus.

Contingut de la carta d'adhesió enviada pel Consell Valencià de Cultura:


"El Consell Valenciá de Cultura s’afegix a la proposta presentada per diverses persones a títol individual i associacions culturals amb l’objectiu de sol licitar  que  la  Biblioteca Pública de l’Estat a Valéncia passe a dir-se BIBLIOTECA  PÚBLICA  DE  VALENCIA  PILAR FAUS.

Amb este senzill reconeixement volem recordar el Ilegat de Pilar Faus, que va ser directora de la Biblioteca Pública de Valéncia, investigadora d’História, consellera del Consell Valenciá de Cultura, i, sobretot, una dona clau en el desenrotllament i impuls del foment de la lectura pública i de les biblioteques a la Comunitat Valenciana.

També recordarem la seua competéncia técnica, la seua vocació i sensibilitat, i la seua trajectória personal i professional en un acte homenatge que celebrarem en la seu del CVC, carrer Museu 3, el 24 d’octubre, Dia Mundial de les Biblioteques, a les 18 hores.


Sol-licitem l’adhesió a títol individual o col lectiu perqué la Biblioteca Pública de l’Estat a Valéncia reba el nom de PILAR FAUS."





L'Agència de Lectura Ricardo Martínez Guillén a Viquipèdia

Seguint amb la promoció de l'Agència de Lectura i de les seues activitats, hem publicat a Viquipèdia/Wikipedia un article, tant en valencià com en castellà

, que fa referència a l’Agència. Expliquem el naixement d’aquesta, l’estat en què es trobava als anys 90 i, també, parlem de l’actualitat, recordem novament Ricardo i exposem alguns dels objectius a aconseguir. 

Esperem que siga del vostre grat i poder continuar fent coses per als usuaris/es.


https://twitter.com/AgenciaLectBiar

Pel setembre estrenem un nou expositor: Centenari del naixement de Roald Dahl

Roald Dahl
Pel mes de setembre, dediquem l’expositor de l’Agència a l’autor gal·lés Roald Dahl (1916-1990), en el centenari del seu naixement. Va ser autor d’obres, per a xiquets/es, tan conegudes com Charlie i la fàbrica de xocolata, James i el préssec gegant, Matilda o Les bruixes. Per a adults, pre exemples, va escriure Històries imprevistes, de la qual es va fer una sèrie. 


https://twitter.com/AgenciaLectBiar