Translate

dimarts, 23 d’agost del 2016

Visitem la secció "Pregunte, les biblioteques responen", de la XLPV

Revisem de nou els serveis que ens ofereix la XLPV (Xarxa de Lectura Pública Valenciana) i hui, dins de Servicis al personal, entrem en l’apartat Pregunte les biblioteques responen que es divideix en quatre punts:

  1. Informació general: hi participen diverses biblioteques públiques, amb la coordinació de la Direcció General de Belles Arts Culturals i d’Arxius i Biblioteques del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, mitjançant la Subdirecció General de Coordinació Bibliotecària. Pot respondre qualsevol de les biblioteques implicades, encara que la qüestió no se li haja fet directament
    Formulari per a preguntar per correu-e
    . Permet fer consultes per correu-e (24 h. del dia), i per xat (horari laboral). També hi ha recursos en línia sense la intervenció d’un bibliotecari/a.
  2. Pregunte per correu electrònic: es poden fer qüestions (castellà, valencià, gallec i/o eusquera) seguint l’enllaç Formule la seua pregunta on cal emplenar un formulari. La contestació s’obtindrà en un màxim de 48 hores. Amb cada resposta, es rebrà una sèrie de preguntes que ajudaran a avaluar i a millorar el servei.
  3. Pregunte per xat: es treballa en castellà solament. És aconsellable que la sessió no dure més de 15 minuts, per la qual cosa l’usuari deu saber concretar quina és la seua necessitat. Si l’usuari, durant el xat, acaba la comunicació prement acabar sessió, obtindrà una transcripció completa de la conversa. En cas contrari, si es talla tancant la finestra o el web, tal diàleg no es gravarà. Horari d’atenció: de dilluns a divendres de 10 a 19 hores de forma ininterrompuda.
    Recursos en línia
  4. Consells per preguntar: podem anar directament a una biblioteca per mitjà de Directori debiblioteques espanyoles. S'atenen preguntes específiques, no generals. no es fan no treballs de recerca ni bilbiografies exhaustives. Es demana concreció a les consultes i, també, que s'especifique per a quins tipus de treball és: administració, treballl escolar, etc. A més, es pot recórrer a l'enllaç recursos en línia.