Translate

dijous, 21 de juliol del 2016

Tanquem per vacances





@AgenciaLectBiar

La nova interfície del portal de la XLPV


El portal de la Xarxa de Lectura Pública Valenciana (XLPV) estrena una nova interfície. El contingut, però, serà el mateix.

Des d'aquesta bitàcola es continuarà, com soha fet fins ara, explicant els punts, els serveis i les notícies més interessants del susdit portal.

@AgenciaLectBiar

L'Agència Ricardo Martínez de Biar en Twitter


Ja tenim Twitter, i podrem piular sempre que hi haja una notícia interessant que transmetre-vos.

@AgenciaLectBiar

L'Agència de Lectura tornarà a oferir el préstec interbibliotecari a partir de setembre

El servei de préstec interbibliotecari, que no funcionava des del 2014, tornarà a estar disponible a partir de setembre vinent. Aquest tipus de préstec és una de les peces fonamentals del serveis bàsics que ofereix una biblioteca al costat del préstec en prestatgeria oberta, préstec a domicili , servei de consulta o de referència, orientació o formació d’usuaris/es i activitats de foment de la lectura.

Permet aconseguir per a lectors/es, entre altres coses, documents que no es tenen al centre, abaratir costos en l’adquisició de publicacions –molt important en línia-,  acordar polítiques de compra, la catalogació compartida.


Així, l’Agència de Biar normalitzarà el seu servei a la comunitat a través de la recuperació d’aquest préstec.

A l’hora que un usuari/a d’altra biblioteca o agència de lectura sol·licitara un préstec a l’Agència Ricardo Martínez, es tindrien en compte una sèrie de normes que són:

·    Les novetats, llibres publicats en els darrers tres anys i els llibres més demanats, Publicacions d’abans de 1970 s’exclouen dels préstec

Seran susceptibles de ser demanats o deixats en préstec interbibliotecari els documents que, en ser rars o exhaurits, no es puguin obtenir fàcilment.

Documentació de la secció local

Material audiovisual o d’audio

Material de consulta

Les despeses derivades del servei, quan aquest no siga gratuït, seran a càrrec de l'usuari/a 


L’Agència, en última instància, es reserva el dret a denegar un préstec interbibliotecari per motius tècnics o d'oportunitat.

@AgenciaLectBiar