Translate

dijous, 21 de juliol del 2016

L'Agència de Lectura tornarà a oferir el préstec interbibliotecari a partir de setembre

El servei de préstec interbibliotecari, que no funcionava des del 2014, tornarà a estar disponible a partir de setembre vinent. Aquest tipus de préstec és una de les peces fonamentals del serveis bàsics que ofereix una biblioteca al costat del préstec en prestatgeria oberta, préstec a domicili , servei de consulta o de referència, orientació o formació d’usuaris/es i activitats de foment de la lectura.

Permet aconseguir per a lectors/es, entre altres coses, documents que no es tenen al centre, abaratir costos en l’adquisició de publicacions –molt important en línia-,  acordar polítiques de compra, la catalogació compartida.


Així, l’Agència de Biar normalitzarà el seu servei a la comunitat a través de la recuperació d’aquest préstec.

A l’hora que un usuari/a d’altra biblioteca o agència de lectura sol·licitara un préstec a l’Agència Ricardo Martínez, es tindrien en compte una sèrie de normes que són:

·    Les novetats, llibres publicats en els darrers tres anys i els llibres més demanats, Publicacions d’abans de 1970 s’exclouen dels préstec

Seran susceptibles de ser demanats o deixats en préstec interbibliotecari els documents que, en ser rars o exhaurits, no es puguin obtenir fàcilment.

Documentació de la secció local

Material audiovisual o d’audio

Material de consulta

Les despeses derivades del servei, quan aquest no siga gratuït, seran a càrrec de l'usuari/a 


L’Agència, en última instància, es reserva el dret a denegar un préstec interbibliotecari per motius tècnics o d'oportunitat.

@AgenciaLectBiar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Volem conéixer la teua opinió