Translate

dimarts, 26 de setembre del 2017

El dia 16 d'octubre se celebrarà el Dia de les Escriptores

Aquesta efemèride ens ha estat comunicada per la La Direcció General de Cultura i Patrimoni:


Carta d'invitació (1)
“El pròxim 16 d'octubre es durà a terme, per segon any consecutiu, el Dia de les Escriptores. Un acte d'homenatge, promogut per la Biblioteca Nacional de España (BNE), la Federación Española de Mujeres Directivas, Ejecutivas, Profesionales y Empresarias (FEDEPE) i la Asociación Clásicas y Modernas (CyM) concebut per a recordar el llegat cultural de les escriptores espanyoles i hispanoamericanes, i les dificultats que en el passat van impedir un just desenvolupament i reconeixement a la seua tasca. La iniciativa va nàixer en 2016 amb vocació de continuïtat i se celebra el primer dilluns següent a la festivitat de Teresa de Jesús, que es commemora el 15 d'octubre.
Carta d'invitació (2)

L'acte que se celebrarà en la BNE consistirà en la lectura de vint breus fragments de textos escrits per autores espanyoles i hispanoamericanes a càrrec de persones de reconegut prestigi social i cultural i amb una especial representació d'autores en actiu.

En 2017, el tema proposat és “Dones, saber i poder”, inspirat en el concepte de l'apoderament femení. Tots els textos seleccionats pertanyen a autores espanyoles, amb presència de les quatre llengües oficials de l'Estat, o autores hispanoamericanes.

Clàssiques i Modernes de la Comunitat Valenciana té previst commemorar el Dia de les Escriptores amb un acte en el qual es reta homenatge a les autores valencianes. Enguany se centrarà en María Cambrils i Carmelina Sánchez Cutillas.


La Direcció General de Cultura i Patrimoni col·labora en l'organització d'esta iniciativa amb  la Biblioteca Nacional i  Clàssiques i Modernes CV. Vos animem a les biblioteques de tot l'àmbit territorial a sumar-vos a esta iniciativa.”

https://twitter.com/AgenciaLectBiar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Volem conéixer la teua opinió